Klik dan lihat

Saturday, September 5, 2009

WAJAH-WAJAH BLOGGER UPAHAN YAHUDI


Yang pakai spek tadah tangan kat dagu tu perakbangkit
Muka dia resdung kronik


Yang gemuk macam hippopotamus tu Parpukari
Perut dia macam bantal



Aku tak mau komen panjang tentang puak puak lembu nih. Sebab komen panjang pun tak guna gak. Puak puak nih dah tak boleh nak dipulihkan lagi dah. Hidup tunggu mati jer.

Orang tulis blog, depa pun kalut nak tulis blog. Pastu tulis tanpa fakta dan asas. Main hentam ikut sedap mulut jer. Tulis sesedap rasa. Pastu nak paksa pembaca percayakan "minda taik" depa.

Apa nak jadi tak tau puak puak lembu nih.

Kalau hangpa semua tak percaya, hangpa baca blog Parpukari @ House of PK. Yang ada hanya maki makian dan carut carutan.

Kalau rajin, hangpa baca pula blog Perakbangkit. Yang ada hanya "semangat syok sendiri".

Kalau rajin sikit lagi, hangpa buka pula blog gerakan-anti-pkr @ GAP. Entah apa apa idea yang dia bagi. Buah fikiran tahap "minda taik" dia tu dia nak paksa menjadi "perbuatan PR". Mana boleh macam tu. Yang kaldai tu hang. Bukan PR.

Macam macam nama ada blogger UMNO nih. Ada perakbangkit, ada selangorbangkit, ada penangbangkit, ada kedahbangkit. Yang takde hanya kelantanbangkit. Tapi, aku yakin lepas nih yang tinggal hanya kueh bangkit. UMNO nih memang tak akan bangkit lagi dah.

Gaya penulisan pula macam gaya penulisan budak darjah 3 yang baru dok belajar tulis karangan. "Mak saya uli tepung itu. Mak saya buat kueh. Saya suka makan kueh". Tahap tu jer. Fakta dan hujah, jauh sekalilah.

Pastu tapis ruang komen. Kata kat orang ikut sedap mulut, bila orang nak jawab, tapis. Sekat. Penakut nak mampos.

Badan jer besar tapi penakut nak mampos parpukari nih. Dia kata Ronnie Liu KKK tapi dia langsung takde benda tu. Dah kena telan dengan lemak lemak perut yang mengelembung tu.

Woi Parpukari !!

Memang hamlau tahap lahabau puak puak nih.....FROM SAY NO TO MUNAFIQEEN

2 comments:

  1. For your info, perakbangkit nih kalau tak silap ana dia pernah tulis satu artikel mencadangkan Ir Hj Nizar ditembak ketika kempen PRK Bukit Gantang sedang berlangsung dulu.

    ReplyDelete
  2. perakbangkit tu bukannya UMNO sejati..dia tu pengikut setia katak jamal dan osman..mereka tu mata duitan.bukan kata MB nizar, adik beradik pun sanggup tembak jika pasal duit..

    ReplyDelete