Klik dan lihat

Saturday, May 22, 2010

Melayu di Ali Baba kan oleh Pakatan rakyat..

Sungguh bijak dan arif PR menipu dan mengaut keuntungan hasil bumi negeri yang diperintah oleh mereka..Bagaikan tidak percaya,ucapan lembut seolah-olah tidak pernah membuat dosa ataupun umpama sebersih bayi dalam diam-diam memperbodohkan rakyat terutama kaum melayu yang tersepit antara memilih Jin ataupun syaitan sebagai dampingan..

Pilih Jin takut..sebab tak larat nak tanggung..sampai kering darah kena hisap dengan Jin
pilih syaitan dan iblis lagi lah teruk,kerana bajingan-bajingan tersebut mempunyai tipu helah yang hebat bak pelakon opera..

Bayangkan..sampai bila kita terumbang-ambing..sebagai rakyat malaysia yang bertanggungjawab kita seharusnya bersama-sama dengan agensi penguatkuasa membanteras jenayah dan salahlaku..paling ketara dan isu yang hangat buat masa ini adalah isu rasuah,salahguna kuasa dan penyelewengan.

Isu tersebut bukan hanya terletak pada pihak pemerintah tetapi beban tersebut harus digalas oleh semua masyarakat tanpa mengira fahaman politik..di sini kita boleh lihat pihak yang ikhlas dalam menegakkan keadilan.

Keadilan tidak boleh diukur hanya kerana hebatnya kita membangkang dan memperlecehkan keupayaan mana-mana agensi penguatkuasa tetapi keadilan itu dapat diukur dengan cara bagaimana dan apa sumbangan kita kepada masyarakat dan negara dalam soal memerangi jenayah.Jangan hanya harapkan agensi penguatkuasa tetapi kita sebagai rakyat yang cintakan keamanan dan keadilan seharusnya bersama-sama membantu kerajaan dalam usaha meningkatkan persepsi masyarakat dan meningkatkan mutu dan kualiti kehidupan setiap warganegara Malaysia.

No comments:

Post a Comment