Klik dan lihat

Wednesday, October 20, 2010

Zaman Keemasan Israel


Sebelum tahun 721 SM, iaitu sekitar 959 SM merupakan zaman keemasan Israel dengan terbinanya Haikal Sulaiman.Pada tahun 721 SM adalah zaman kejatuhan Kerajaan Israel.Dugaan sementara adalah Bani Israel melanggar janjinya dengan Tuhan alam semesta,iaitu Allah.Bani Israel melupakan ajaran-ajaran Taurat dan risalah-risalah para nabinya.

Tanda-tanda ketidaktaatan pada risalah Taurat itu mengundang perpecahan sesama keturunan Israel yang disebabkan oleh perebutan kuasa, bahkan saling berperang sesama Israel; kembalinya penyembahan patung serta keadilan dan penegakan hukum yang mengatur hubungan kemanusia, luntur.
Jika dilihat pada zaman sekarang pastinya ketidaktaatan kita kepada Al-Quran dan Sunah


Berikut perumpamaan yang sesuai yang boleh dijadikan salah satu contoh apa yang berlaku pada Bani Israel yang menyebabkan kemurkaan Tuhan yang esa

Inilah ajaran Islam cara UMNO dan Barisan Nasional! Bila pemimpin jahil diserahkan tanggung jawab menegakkan Islam, nescaya agama akan dimanipulasi sesuka hati mengikut selera dan kepala hotak pemimpin jahil UMNO yang bakal menghancurkan Islam.

Sebelum kita serahkan tanggung jawab menegakkan dan memperjuangkan Islam kepada Najib, kita lihat dulu bagaimana majlis yang kononnya Islamik pada pandangan pemimpin jahil ini dianjurkan oleh mereka. Inikah pakaian atau fashion Islam? Tepuk kepala tanya akal!

Di bawah ini pula anda lihatlah bagaimana Rosmah Mansur menganjurkan majlis yang menghina Rasulullah! Inilah jadinya bila orang jahil diberi kepercayaan memperjuangkan Islam! Lihatlah bagaimana nama junjungan besar kita Muhammad S.A.W yang merupakan Rasulullah diterbalikkan dan diletakkan di dada wanita yang tidak menutup aurat! Malah kalau dilihat secara kasar wanita tersebut bukanlah seorang Islam.
Dengan mengetahui peristiwa sejarah Israel ini, kita berharap dalam mengharungi masa depan membentuk peradaban yang bertamadun supaya kita tidak tersungkur jatuh pada lubang yang sama. Kita juga tidak akan mengulangi kesalahan yang sama yang pernah dialami oleh Bani Israel. Seorang yang benar-benar beriman itu tidak akan terjatuh hingga dua kali pada lubang yang sama.
No comments:

Post a Comment