Klik dan lihat

Friday, January 14, 2011

Peguam MCA biadap kerana dirasuk syaitan

Isu Azan di Lembah Pantai begitu biadap kerana pengadu menggunakan kedudukan politik untuk menindas kebebasan islam di Malaysia. Jika perkara yang sama terjadi kepada PR pastinya pihak media akan menjadikannya tajuk utama di dada akhbar dan televisyen.

Saya beranggapan peguam tersebut telah dirasuk syaitan dan mengalami gangguan atas kesukaran untuk tidur. Saya menasihati supaya peguam tersebut supaya berfikir dengan waras dan tidak melakukan perbuatan yang sebodoh itu kerana perkara tersebut boleh dibawa berbincang dengan hemah tanpa pengaruh politik BN yang dayus dalam soal islam.

Yang paling dikisah dan terkilan adalah cara penyelesaian pihak JAWI dan juga peranan JPM yang tidak profesional dan tidak layak menjadi peneraju islam di Malaysia. Ada banyak lagi pendekatan yang boleh diambil selain daripada tindakan memperlahankan volume speaker.

Ini isu serius, Perang Jihad boleh diistiharkan ke atas kafir yang menentang islam. Menentang seruan Azan bermaksud menentang islam. Boleh ke menteri JPM ambil serius isu ini agar tiada lagi Non-Muslim yang mempertikaikan Azan.

No comments:

Post a Comment