Klik dan lihat

Monday, January 24, 2011

Tidak Perlu Bela Wakil Rakyat Pemalas.

Tidak perlu ulas panjang, semua orang sudah tahu siapa yang dimaksudkan. Fenomena mengutip wakil rakyat sampah sudah jadi trend terkini Umno dalam usaha mengekalkan kuasa buta mereka.
Mereka terang-terangan membeli wakil rakyat lawan tetapi diakui sukar hendak diambil tindakan undang-undang kerana dua-dua pihak bersengkongkol dan mempunyai kepentingan kecuali diadakan satu lagi akta yang menjurus kepada keadaan berikut.

Penyelesaian dilihat sukar tetapi pencegahan dijangka agak mudah jika mana-mana parti berhati-hati semasa memilih calon. Bukan kerana popularnya calon itu tetapi kerana kredibiliti calon itu. Bukannya kerana banyaknya duit calon laburkan tetapi sumbangan yang bakal diberi oleh calon tersebut.

Sudah sampai masanya PKR bersatu dan berpadu membentuk kekuatan nafas mulia seawal-awal penubuhan dahulu. Berjuang kerana menghapuskan kebobrokan Umno dan tiada erti tamak mengejar harta hanya perjuangan keadilan semata-mata. Transformasi individu dalam PR amat penting demi mencapai kejayaan yang lebih manis agar penjarah dalam bentuk melayu mudah lupa dihapuskan dan digantikan dengan melayu islam sejati.

No comments:

Post a Comment