Klik dan lihat

Monday, March 28, 2011

Orang lain tidak layak berbicara soal Maruah hanya Anwar sahaja layak berbicara soal Maruah" Dan janganlah kamu menghampiri Zina, Sesungguhnya Zina itu adalah satu perbuatan yang keji dan satu jalan yang jahat ( yang membawa kerosakan)" [Al-Israa' 17 : 32]

Ayat Allah pasti benar, Pelaku Maksiat pasti akan menemui jalan mati, buntu dan merosakan. Saya menyeru diri sendiri termasuk orang lain agar tidak dibelenggu dengan masalah moral yang jelek dan jijik ini.

Saya menyokong sepenuhnya saranan Dr Asri iaitu HENTIKAN POLITIK LUCAH DAN JIJIK tetapi pada masa sama menyeru pemimpin-pemimpin (tidak mengira mana-mana parti) supaya bertaubat dan kembali kepada jalan islam.

Punca utama Zina adalah globalisasi dan modenasasi, Zina akan memecahkan masyarakat dan melahirkan keturunan yang rosak. Kegagalan pemerintah menghalang zina adalah kerana menjamu perbuatan itu dengan secara ilmiah dan tidak langsung.

Kita lihat program-program di televisyen, titik-titik awal zina terbuka luas, dihidangkan dengan rakus tanpa terdetik soal keaiban melayu yang berpaksikan islam. Kerajaan Malaysia tidak boleh lari dari tanggungjawab ini. Hak dan asasi sebagai umat islam telah dirampas oleh tangan-tangan perakus yang menghidangkan pelbagai hidangan neraka yang terlalu enak di dunia ini.

Kita lihat deretan-deretan kedai dihadapan kita, di bandar kita, pasti amat mudah untuk kita jumpa rumah urut yang selalu kita dengar kesongsangan mereka. selalu kita lihat dalam televisyen apa kisah sebenar disebalik rumah-rumah urut. Tidak salah jika kita letakkan beban ini kepada pemerintah kerana gagal dalam menjaga hak asasi orang islam.

No comments:

Post a Comment