Klik dan lihat

Thursday, April 14, 2011

Pemikiran sampah dan sarap dunia politik

RPK dipuji kerana memburukkan orang tetapi di hina dan dicemuh apabila cuba membersihkan nama orang, jelek dan hina sikap penyokong yang beragenda syaitan. Islam mengajar kita supaya bersangka baik dan menjaga kehormatan saudara kita. Tidak kira bagaimana pun saudara seislam kita itu tetapi demi ukhwah yang tinggi beberapa pendekatan perlu dilakukan bagi menguatkan perpaduan sesama muslim.

Tidak dinafikan bahawa islam menganjurkan kita supaya menentang kemungkaran, tetapi kemungkaran yang bagaimana? Adakah berita yang tidak sahih itu dikira sebagai kemungkaran tidakkah ianya lebih terarah kepada fitnah berbanding kemungkaran? Agak menjengkelkan kerana pemikiran sampah sarap itu terdiri daripada golongan yang kononnya menjadikan agenda islam sebagai asas perjuangan.

Apabila tuduhan dilemparkan ke atas Anwar pasti puak-puak sampah itu bangkit memperkatakan bahawa berita itu fitnah dan agenda politik tetapi apabila tuduhan dilemparkan ke atas orang BN puak-puak sampah itu pasti bangkit memperkatakan bahawa berita itu benar.

Sungguh sampah dan sarap pemikiran sedemikian.


No comments:

Post a Comment