Klik dan lihat

Sunday, May 1, 2011

Kerjasama dengan DAP dibenarkan agama tetapi kenapa tidak UMNO


Datuk Seri Abdul Hadi Awang berkata, kerjasama PAS dalam Pakatan Rakyat selama ini, termasuk dengan DAP dibuat atas nama tahaluf siyasi (kerjasama politik) yang dibenarkan agama dan tidak menggadaikan prinsip, tetapi bagaimana dengan prinsip PAS yang hebat dilanyak oleh PKR dan DAP.

Apa yang rakyat dapat katakan bahawa, prinsip utama hanya untuk berkuasa dan dendam. PAS merasakan UMNO terlalu buruk dan menyimpang, sedangkan PKR dan DAP juga dilihat menyimpang dari arah perjuangan untuk rakyat. PKR sudah reput, sudah basi dan sudah gila. PKR begitu terdesak sehinggakan mengutip mana-mana sampah sekalipun demi kuasa, ini rakyat tidak redha. Sampah sarap tidak sepatutnya diangkat menjadi pemimpin.

Satu sahaja soalan yang ingin ditimbulkan iaitu adakah tahaluf siyasi dibenarkan oleh agama untuk kerjasama PAS dan UMNO. Harap ada bijak pandai dari PAS boleh terangkan apa perbezaan PKR dan UMNO. Jika PAS kata UMNO perasuah bagaimana pula dengan PKR dan DAP, rakyat lihat mereka pun 2x5 apabila berkuasa.

Yang paling jelas di sini, PAS merasakan meraka lebih alim, lebih baik dan lebih takwa dari melayu lain kerana meraka merasakan mereka hebat dalam ilmu islam tetapi sayang mereka gagal mengambil sikap berhati-hati dan menyelidiki berita yang benar dan lebih menyukai untuk melakukan fitnah dan mempercayai golongan munafik yang menunggang kelemahan UMNO untuk tujuan jahat mereka.

No comments:

Post a Comment