Klik dan lihat

Tuesday, July 12, 2011

Bersih:PDRM lakukan tugas dengan baik

Kegagalan agenda Reformasi Anwar sempena perhimpunan bersih telah diputar dan cuba menagih simpati rakyat, pandangan utama yang akan kita dapati jika berpandang secara berhemah. Jika berpandangan secara emosi sudah pasti PDRM akan disalahkan, maka tidak layak kiranya emosi menguasai akal dijadikan panduan.

Syabas diucapkan kepada PDRM yang bertungkus-lumus dalam memastikan keselamatan negara terjamin. Walau apa pun elemen simpati yang cuba diraih oleh pembangkang tetapi kita sudah tahu bahawa mereka sendiri yang sepatutnya sedar mengenai risiko yang mereka sepatutnya terima apabila menganjurkan perhimpunan haram yang amat menyusahkan warga kota.

Rata-rata warga kota merungut dan menyumpah terhadap perhimpunan bersih, kerana ianya begitu menyesak dan menyusahkan orang lain. Pelik dan hairan apabila penjahat yang melakukan onar cuba menyalahkan pihak berkuasa yang cuba menghalang mereka dari melakukan jenayah dan onar di Malaysia. Mungkin pembangkang suka kepada keadaan huru-hara dan demontrasi jalanan seperti itu. Budaya sampah sarap.

No comments:

Post a Comment