Klik dan lihat

Monday, February 6, 2012

Tok Guru Pas Tak Pandai berpolitik.


Reformasi baik tetapi hina jika guna cara kotor untuk Reform. Golongan Profesional baik dalam Pas tetapi hina jika amalkan sifat-sifat yang bertentangan dengan islam. Era baru Pas amat lah menyedihkan kerana Tok Guru Pas mudah diperbodohkan, tetapi kita tidak menyalahkan mereka, kerana lumrah bagi orang yang warak ini mudah dipergunakan. Kita tidak boleh hina mereka kerana mereka yang berjalan di atas landasan yang lurus ini sememangnya amat polos dan mudah dipengaruhi, lebih-lebih lagi apabila ada pihak lain yang boleh dipersalahkan dan dituduh sebagai zalim.

Kita marah kepada golongan hina dan sampah ini. iaitu merujuk kepada golongan penghasut seperti Parasit dalam Pas yang bertuankan Syaitan Besar yang berfahaman Plura dan Liberal. Kita faham golongan ulama' dalam Pas begitu sayangkan Parti mereka. Kita akui Pas begitu hebat semasa bersendirian menegakkan agenda islam di Malaysia, tetapi begitu jijik Parti Pas ini apabila dikuasai oleh pejuang-pejuang hak asasi yang melampau yang tamakkan kuasa dan memperkudakan nama islam untuk mencapai kuasa yang hina.

Dulu kita amat hormat sesama islam atau mudah caranya dikatakan sebagai orang melayu, tetapi kini kita menghina dan mencemuh hanya kerana perbezaan politik. Di sini timbul persoalan apa beza PR dan BN. Kedua-dua Parti samada PR ataupun BN masih terbabit dengan najis Rasuah, tiada beza. Kenapa itu berlaku? Tidak lain tidak bukan ianya berlaku kerana Rasuah itu bukan soal politik tetapi soal kita bersama. Sedih kerana pihak yang sepatutnya menjadi 'Check and Balance' ini bertukar menjadi pihak yang merugikan dan merosakkan negara Malaysia.

Kita akui pemerintah akan ada kesilapan, tetapi apa peranan kita sebagai rakyat mahupun pemimpin kepada mana-mana parti. Kita sepatutnya tanamkan sikap cinta sesama manusia dan yang paling penting adalah sayang kepada Tanah air. Jangan lah pula kita menuduh perbuatan menyayangi Tanah air itu berdosa atas nama perjuangan kebangsaan. Itu Tok Guru Pas kena lebih faham supaya tidak dipergunakan oleh orang lain sehinggakan islam dilihat lemah dan bodoh, sedangkan itu tidak berlaku sepatutnya.

Kerana sikap Tok Guru Pas yang begitu bencikan Umno, segala tuduhan yang dilemparkan terhadap Umno dipercayai bulat-bulat tanpa usul periksa. Manakala jika tuduhan dilemparkan ke atas Bapa Pembohong iaitu Anuwar, tuduhan itu ditolak mentah-mentah tanpa diusul periksa kesahihannya. Ini adalah sikap orang yang terburu-buru dan bukannya sikap orang yang beriman seiring dengan ucapan 'Islamic' yang sering dikatakan. Sebab itu ada yang mengatakan bahawa Manusia bercakap tentang islam tetapi tidak seiring dengan perbuatan yang mencerminkan kata-katanya. Itu adalah kelebihan Nabi Muhammad S.a.w yang seiring perbuatan dan percakapan. Allah hu Akbar..Sayang Nabi kita maka ikut pesan nabi kita, bukan ikut nabi kerana kepentingan politik sempit masing-masing.

No comments:

Post a Comment